Watt design

Pipistello 620 medium tafellamp (1965)


Omschrijving

De Pipistrello uit 1965 is een ontwerp van Gae Aulenti. Inmiddels niet meer weg te denken uit de designklassiekers en verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en uitvoeringen.

De naam vertelt iets over de vorm van de kap. Pipistrello betekent 'vleermuis', naar de vleugels welke vorm en directe herkenning geven aan de kap. Aulenti is tevens de ontwerper van het beroemde Musée D'Orsay in Parijs.

De Pipistrello is verkrijgbaar in de maten: classic, medium en mini, waarbij deze laatste ook een draadloze (oplaadbare) uitvoering heeft. De kap is altijd in wit en werkt als een diffuser om het licht zacht door te laten, de voet is in diverse kleuren. Er is keuze uit al dan niet dimbaar. De collectie heeft ingebouwd LED.

De classic en medium hebben een telescopisch verstelbare voet. Naar wens kan deze worden uitgeschoven.


Heeft u een vraag over "Pipistello 620 medium tafellamp (1965)"?
Neem contact op


  • Specificaties

  • Meer over Tafellampen

    • Tafellampen zijn de sfeermakers in huis en bij Watt design kunt u kiezen uit l in veel verschillende modellen en merken. Jugendstil tafellampen, Art deco modellen en de originele Bauhaus lampen van Wilhelm Wagenfeld maken allemaal deel uit van de collectieve van Watt design. Belangrijk is welk licht er gewenst is op een bepaalde plek in huis: direct licht van een industriele lamp of diffuus licht met bijvoorbeeld opaal of gekleurd glas voor extra sfeer. Ook om een bepaald object uit lichten heeft Watt de juiste lampen, tafelspots of upligters voor een mooi lichteffect.

Misschien ook interessant