Watt design

Cobra tafellamp (1968)


Omschrijving

Deze tafel is in 1968 ontworpen door Elio Martinelli als leeslamp.

De voet van de tafellamp is zwaar. De kap rust op een steun en door een goed uitgedachte techniek (destijds was Martinelli met de Cobra de eerste hierin) kan de kap 360 graden gedraaid worden.

Het ontwerp oogt eenvoudig en geometrisch. De naam vindt oorsprong in het licht; het licht wordt gereflecteerd in een vorm die doet denken aan een cobra, klaar voor de aanval. Daarom vinden wij deze tijdloze Italiaanse designklassieker zowel elegant als stoer.

Het ontwerp was oorspronkelijk in wit en zwart uitgevoerd en is nu, vanwege het jubileum, ook in rood verkrijgbaar. 


Heeft u een vraag over "Cobra tafellamp (1968)"?
Neem contact op


  • Specificaties

  • Meer over Tafellampen

    • Tafellampen zijn de sfeermakers in huis en bij Watt design kunt u kiezen uit l in veel verschillende modellen en merken. Jugendstil tafellampen, Art deco modellen en de originele Bauhaus lampen van Wilhelm Wagenfeld maken allemaal deel uit van de collectieve van Watt design. Belangrijk is welk licht er gewenst is op een bepaalde plek in huis: direct licht van een industriele lamp of diffuus licht met bijvoorbeeld opaal of gekleurd glas voor extra sfeer. Ook om een bepaald object uit lichten heeft Watt de juiste lampen, tafelspots of upligters voor een mooi lichteffect.

Misschien ook interessant