Watt design

Lotek Classic vloerlamp (1982)


Omschrijving

Nederlands ontwerp uit 1982 van Benno Premsela. De Lotek is een van de bekendste designklassiekers van Nederlandse verlichting. De lamp heeft een minimalistische uitstraling en is tijdloos door de balans en functionaliteit. 

De kap bestaat uit twee doeken en laat het licht zacht door. Het is gemaakt van een brandwerende katoen van goede kwaliteit. De doeken zijn ook los verkrijgbaar.

De maten zijn goed doordacht in het ontwerp. De kap is 30 x 30 x 30 cm. De Lotek XS is precies 33,3% kleiner en de Lotek XL is precies 33,3% groter. 

De metalen voet van de Lotek is 30, 60, 90 of 120 cm hoog. Ieder model wordt geleverd met frames voor verschillende hoogtes. Aanpassen is eenvoudig. De Classic is ook verkrijgbaar met een zwart frame.

De Lotek is lichtgewicht en in een maatwerk compacte verpakking. Eenvoudig mee te nemen, te verhuizen (ook voor expats ideaal), cadeau te geven

Leuk weetje: de lamp wordt gemaakt in Den Haag in een sociale werkplaats.

Verkrijgbaar: Lotek XS, Lotek Classic, Lotek XL. 

Fitting E27


Heeft u een vraag over "Lotek Classic vloerlamp (1982)"?
Neem contact op


  • Specificaties

  • Meer over Vloerlampen

    • Vloerlampen of staande lampen zijn er in diverse soorten. Watt design verkoopt vloerlampen in Art deco stijl die u zelf kunt samenstellen en lampen van verschillende merken die als geheel geleverd worden. Er is daarbij keus uit uplighters , die vooral licht omhoog stralen naar het plafond en/of de wand en daarmee een ruimte groter doen lijken , (lees) lampen met gericht en/of diffuus licht en sfeerlampen met een vooral decoratieve functie.

Misschien ook interessant