Watt design

VP Globe (1969) hanglamp


Omschrijving

Verner Panton (1926-1998) is een wereldwijd bekend ontwerper. Hij tekende voor meubels, stoffen en verlichting. Zijn ontwerpen zijn kenmerkend eigenzinnig, sterk grafisch en met een sprekend kleurenpalet. En nooit voorspelbaar geweest; hij was zijn tijd ver vooruit.

De VP Globe is een echte design-icoon. Ontworpen in 1969 met een acryl of glazen bol als kap en een ingenieus systeem aan reflectoren die zorgen voor perfect, rijk en diffuus licht zonder glinstering.

- VP Globe gekleurd glas (diameter 40 cm). Hanglamp met transparant acryl scherm en handgepolijst glazen gekleurde reflectoren. Chroom plafondkapje.

- VP Globe messing (diameter 40 cm). Hanglamp met transparant acryl scherm en reflectoren van aluminium met messing afwerking. Messing plafondkampje.

- VP Globe glas (diameter 40 of 50 cm). Hanglamp met transparant acryl scherm en glazen opaalwitte reflectoren. Chroom plafondkapje.

- VP Panto (diameter 40 of 50 cm). Hanglamp met transparant acryl scherm en witte aluminium reflectoren. Chroom plafondkampje.


Heeft u een vraag over "VP Globe (1969) hanglamp"?
Neem contact op


  • Specificaties

  • Meer over Hanglampen

    • Watt design is specialist in hanglampen in Art deco stijl zoals Gispen lampen en Giso lampen die u zelf op maat kunt samenstellen. U kiest daarbij zelf het type glas en een armatuur, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Hanglampen zijn er voor iedere ruimte in huis, als centrale verlichting van kamers, gangen , keukens en trappenhuizen, Voor iedere ruimte zijn er geschikte hanglampen, vaak op voorraad en in de juiste lengte. Bij Watt vindt u ook blikvangers voor boven de eettafel van Scandinavisch design, lampen in industriele stijl voor boven het keukeneiland of frivole kapjes met een stoffen snoer, in meer dan 20 kleuren te bestellen.

Misschien ook interessant